КП "ВОДОВОД" а.д.

Градишка

Претрага

Приоритет инвестиционих улагања

1. Нови резервоар за воду
Постојећи резервоар на изворишту у Жеравици изграђен је прије више од 40 година.
Његова функционалност је неизвјесна јер челични плашт је кородирао и не зна се колика je његова трајност. Обзиром да је водоторањ за водоснабдјевање потребно је хитно изградити нови резервоар много већег капацитета (око 1500 mводе). Такав резервоар имао би одређене резерве воде које би биле довољне у случају застоја пумпи, а да напајање система функционише.
 
2. Телеметрија
Телеметрија представља систем који управља радом пумпи. Аутоматско прављање пумпи, продужава се радни вијек пумпи и рационалан утрошак енергије.
 
 
3. Видеонадзор

Водоизвориште је витални објекат за грађане Општине. Поред физичког обезбјеђења потребно је инсталирати и видеонадзор.

Планирана улагања у водоводну мрежу

1. Ширење водоводне мреже на сва подручја општине Градишка.
Завршетком водоводне мреже на преосталим поткозарским мјестима потребно је почети са изградњом система за водоснабдјевање у лијевчанским мјестима.
Системом водоснабдјевања обухватила би се сва преостла мјеста која имају око 3100 домова. Дужина мреже износи око 80.000 метара а укупна инвестиција вриједна је око 4,5 милиона к,м.
2. Замјена цимент-азбест водоводни цијеви. У систему водоводне мреже на подручју града постоје азбест-цемент цијеви у дужини од 13 километара. Цијеви од таквог материја су еколошки неприхватљиве за потребе вода питке воде. Тај дио водоводнога система треба замјенити са новим цијевима.

Планирана улагања у канализациону мрежу

1. Главна препумпна станица на Кеју није у систему одржавања и газдовања
К.П.-Водовод-. Она је у власништву В.П.-Сава- Градишка.Функционалност цјелокупне канализационе мреже зависи од исправности ове пумпе. Пумпну станицу -Кеј- треба пренијети у систем одржавања и екплоатације К.П. -Водовод-.
Потребно је извршити темељит ремонт ових пумпи на станици -Кеј-.

2. По завршетку изградње примарног канализационог вода Липовача – Брестовчина почети инсталисање секундарног цјевовода и прикључивати домаћинства на систем канализације.Овим системом било би обухваћено око 1000 домаћинстава.

КО ЈЕ НА СТРАНИЦИ?

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова